Nalazite se ovde: Početna

:: Forma VS :: Jungle ::

Prava obuća

El. pošta Štampa PDF

Za razliku od odraslih, deca baš i ne uživaju u kupovini obuće. Međutim, njihovo prisustvo prilikom probanja je neophodno. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da izaberete udobnu obuću za vaše mališane.

Ukoliko se vaše dete samo ne požali, vi ne možete znati da li mu cipelice odgovaraju. Zato je najbolje da s vremena na vreme proverite stanje obuće. Potražite istrošene delove. Ukoliko se cipelice sa strane više lome, ili se brže troše, trebalo bi vašem detetu da kupite širu obuću. Izlomljeni vrhovi kod prstiju ili istrošen đon su siguran znak da je potreban veći broj.

U kupovinu obuće bi trebalo da idete popodne ili uveče, jer noge otiču tokom dana. Uvek birajte obuću čiji đon ima teksturu, da bi sprečili klizanje. Đon mora da bude dovoljno debeo, da bi sprečio moguće povrede, ali i dovoljno savitljiv, da bi dete moglo normalno da hoda.

Najbolje bi bilo da obuća bude od platna ili kože, kako bi noga mogla da diše. Osim što su takve cipele dugotrajnije i udobnije, stopala će u njima ostati hladna i suva, a mogućnost dobijanja žuljeva svešće se na minimum.

Odrasli često kažu da je neophodno da se cipele malo ’’razgaze’’. Ovo nije preporučljivo ni za odrasle, a naročito za decu. Obuća mora odmah da bude udobna. Palac ne sme da bude zgrčen, i neophodno je da bude malo prostora (oko 1cm) između prsta i cipele.

U strahu od tesne obuće, roditelji često deci kupuju veću obuću, ali bi trebalo da povedu računa da ona ne bude veća više od jednog broja. I prevelika, baš kao i tesna obuća, loše utiče na razvoj stopala.

 

Anketa

Sedišta za decu su po vama:
 

Veleprodaja

Serdar Janka Vukotića 10
11030 Beograd
Republika Srbija
tel/fax: +381 11 250 5395

e-mail: info@formavs.com
web: www.formavs.com

Maloprodaja

Pohorska 20
11070 Novi Beograd
tel: +381 11 319 5969

Trgovačka 8
11030 Beograd
tel/fax: +381 11 251 0508